نامه سرگشاده علی مصطفی زادگان، سردبیر نشریه "فرهنگ شمس" به وزیر کشور درباره تخلفات موجود در استانداری آذربایجان غربی
علی مصطفی زادگان سردبیر نشریه فرهنگ شمس استان آذربایجان غربی طی نامه سرگشاده ای به وزیر کشور که امروز منتشر شده و نسخه ای از آن نیز در اختیار این کانال قرار گرفته است به برخی تخلفات موجود در استانداری آذربایجان غربی اشاره و خواستار رسیدگی مراجع ذیربط شده است. به دلیل طولانی بودن متن نامه، صرفا به بخشهای اصلی آن اشاره میشود. در این نامه آمده است:
بنابراظهارات یک سرمایه گذار که از طریق گفتگوی اختصاصی در نشریه آوای ماکو به استخدام تحمیلی با دریافت حقوق میلیونی و بدون حضور در محل کار فرزند مدیرکل حراست منطقه آزاد ماکو (که آقای مهندس قربانعلی سعادت عضو موظف هیات مدیره آن هستند و برادر باجناقشان را نیز بدون داشتن سابقه اجرایی در بخشهای دولتی بعنوان مدیرعامل انتخاب نموده اند؛) اعتراض کرده است ، بلافاصله پس از این اعتراض طی نامه ای از طریق شبکه دامپزشکی استان مبنی بر تعطیلی این شرکت که مسوولیت سم زدایی از خودروهای متردد از مرز بازرگان را طی یک قرارداد پنج ساله برعهده داشته است را صادر نموده اند؟! یعنی گلایه یک سرمایه گذار از سوی مدیریت باید به پایان عمر برونسپاری به بخش خصوصی گردد؟
واگذاری پروژه سراهی ایواغلی تا مرز بازرگان بطول 146 کیلومتر به شرکت خصوصی " احسان " که یکی از پروژه های عظیم دولتی است، آنهم بصورت BOT براساس کدام مصوبه دولت صورت گرفته است؟ مگر واگذاری این پروژه عظیم که اعتبار آن بیش از 300 میلیارد تومان هست بدون تصویب در هیات محترم دولت، نقض صریح قانون نیست؟!
مطابق قانون در قرارداد واگذاری بصورت BOT ، باید پروژه اجرا شود و به بهره برداری برسد و بخش خصوصی با بهره برداری در مدت زمان تعیین شده در قرارداد، بتواند به اصل سرمایه و سود خود برسد ، درحالی که هنوز یک کیلومتر از اجرای پروژه کار انجام نشده بود که با ارائه 41 میلیارد صورت وضعیت مالی، طی نامه مهندس قربانعلی سعادت استاندار آذربایجان غربی به مدیر عامل منطقه آزاد ماکو مبنی بر دراختیار گذاشتن 20 هکتار زمین بابت هزینه های جاده سراهی خوی-بازرگان دستور رسیدگی و اقدام ارسال شده است که خلاف بین قانونی است،چگونه است قوانین قراردادهایBOT تغییر پیدا کرده است
یا شرکت " احسان " مستحق دریافت انعام قبل از انجام حتی یک کیلومتر شده است؟!
( توضیح اینکه این دو سوال با علم به تنفیذ حدود و اختیارات هیات وزیران به اعضای هیات مدیره منطقه آزاد ماکو و سقف واگذاری پروژه هایی که می تواند در هیات مدیره مناطق آزاد تصویب شود و نیز لحاظ نمودن محدوده و وسعت منطقه آزاد ماکو که کمتر از نصف این جاده را شامل می شود ، بیان شده است)
براساس تعاریف قانونی در استفاده از معابر و بازارچه های مرزی که جهت امرار معاش مرزنشینان تصویب و اجرایی شده است، چگونه و بر چه اساسی طی دستور مهندس سعادت استاندار محترم آذربایجان غربی، مجوز واردات 2 هزار تن آنهم بصورت آزمایشی صادر شده است ؟! آیا صدور این مجوز با دستورالعمل اجرایی رئیس جمهور مبنی بر منع صدور اینگونه مجوزها در دستگاههای اجرایی که بعد از رسانه ای شدن قضیه 5 هزار تن پرتقال که در سال 93 بصورت مشابه اتفاق افتاده بود، نقض دستور العمل لازم الاجرای بالاترین مقام اجرایی کشور نیست؟!
صادرات محصولات ایرانی از طریق مرز سرو بنام سازمان همیاری شهرداری های استان که با مراجعه به پروانه صادرات گمرک سرو قابل دسترسی هست ، اقدام خوبی در جهت تامین بودجه برای جبران کسری ها در پیشبرد پروژه های توسعه ای استان می تواند باشد، اما میخواهم با یک حساب سرانگشتی و آنهم فقط در خصوص صادرات چای ایرانی را خدمت شما عرض نمایم که روزانه حداقل 100 تن چای ایرانی از طریق مرز سرو بنام سازمان همیاری شهرداری های استان صادر می شود، اگر برای هرکیلو چای صادر شده حداقل 20 هزار ریال در نظر بگیریم در مجموع روزانه 2 میلیارد ریال سود عاید سازمان همیاری شهرداری ها می شود که ماهیانه حدود 60 میلیارد ریال فقط از صادرات یک محصول، در آمد حاصل می شود، حالا از صادرات سیب زمینی، گوشت، میوه و شکر و دیگر محصولات صرف نظر کنیم، این درآمد در این مدت در کدام شماره حساب استانداری یا سازمان همیاری شهرداریها گردش داشته و چرا استاندار محترم با در دست داشتن این منبع درآمدی از کمبود بودجه برای پروژه های عمرانی و توسعه ای استان سخن گفته است ؟! چرا این درآمد را صرف برنامه های توسعه ای استان نشده است؟! اگر شده است لطفا شفاف سازی نمائید تا جمعیت سه میلیون و دویست و پنجاه هزار نفری استان آذربایجان غربی نیز قانع شوند.
??علی مصطفی زادگان
به کانال تلگرامی دکتر عبدالرضا داوری بپیوندید:
https://telegram.me/dr_davari